Merida Race Report Week 41 2017


Geplaatst op: 09-10-2017

Nibali ijzersterk en koelbloedig naar zege Il Lombardia

monday 0910 bahrain merida Net als in 2015 is Vincenzo Nibali afgelopen zaterdag winnaar geworden van één van zijn favoriete eendagskoersen: Il Lombardia. In de dit jaar onder zonnige omstandigheden verreden Koers van de Vallende Bladeren bleef de Italiaanse kopman van BAHRAIN-MERIDA Julian Alaphilippe en Gianni Moscon voor.

"Ik kende een perfecte dag" aldus Nibali, die op de Civiglio aanviel en in de afzink richting Como ook zijn laatste belager Thibaut Pinot afschudde. "Ik was nog beter dan twee jaar geleden en ik denk dat iedereen dat heeft kunnen zien. 

In het vlakke deel naar de finish lag mijn snelheid op vijftig kilometer per uur en zo bleef ik uit de greep van de achtervolgers. Dit was mijn vijftigste zege, vandaar mijn zegegebaar aan de finish."

"Ik had door dat ik iets moest ondernemen toen er nog een grote groep samen bleef. Op het zwaarste stuk van de Civiglio begon ik met een eerste aanval. Ik sloeg een kloof, nam Pinot mee en heb risico’s genomen in de afdaling. Het was geen gemakkelijke zege, want iedereen wist hoe gebrand ik erop was om te winnen. Maar ik was in supervorm, heb een geweldige steun van mijn ploeg en de supporters mogen meemaken op de dag zelf en uiteindelijk win ik hier” aldus De Haai van Messina, die zijn gezin in de feestvreugde betrok.

 

 

 


Carabin wint opnieuw Roc Trophy

merida wallonie monday 0910Ook bij Merida-Wallonie tonen de renners en hun materiaal uithoudingsvermogen en klasse aan het einde van een lang seizoen. De ploeg kwam in actie bij de Roc d'Azur en wist daar de nodige successen te behalen. Hoogtepunt was de eindzege van Sébastien Carabin in de Roc Trophy, een overkoepelend klassement over een aantal ritten over selectief terrein. In de afsluitende Roc d'Azur werd Carabin na een massale val in de start negende, genoeg om voor de tweede keer op rij de Trophy op zijn naam te schrijven.

Ook de anderen uit het team presteerden sterk. In het algemeen klassement werd belofte Pierre de Froidmont 33e tussen de elite-renners, daarmee was hij de derde renner in zijn eigen leeftijdsklasse. Alice Pirard werd derde bij de vrouwen.

Zij moest de sterke Sabrina Enaux en de bekende alleskunner Pauline Ferrand Prevot voor laten gaan. Emeline Detilleux overwon de nodige problemen, maar ging wel keurig als derde belofte-vrouw in de boeken.

De jongeren van de ploeg deden het ook goed. Arnaud de Lie won voor de vierde keer op rij in de jeugdklasse. De boeken kunnen nog niet toe voor de ploeg, want Carabin en Pirard rijden volgende week nog een UCI Marathon in Spanje.

 


Nederlandse titel voor Merida Bassa

merida bassa mmrr 0910Bij Merida Bassa viel ook in oktober nog wat te vieren: op het Nederlands Kampioenschap Marathon in Eijsden – verreden tijdens de Bart Brentens Challenge – behaalde Wim de Bruin een nationale titel.

De Bruin won de titel bij de amateurs/sportklasse onder extreme omstandigheden. Door de regen was het Limburgse parcours door- en doornat geworden en de door de modder ploegende coureurs kwamen dan ook haast onherkenbaar over de meet.

In die omstandigheden bleef de coureur van Merida Bassa koelbloedig. Zijn Merida hield zich bovendien prima op de zware ondergrond en zo was de nationale driekleur binnen voor De Bruin. Mattijn Motshagen (tweede) en Paul Timmer (derde) hadden het nakijken in Zuid-Nederland.