Merida Race Report Week 37 2017


Geplaatst op: 11-09-2017

Nibali tweede in Ronde van Spanje

Vincenzo Nibali is na drie weken felle strijd op veel beklimmingen in Zuid-Frankrijk, Andorra en Spanje tweede geworden in de Ronde van Spanje. De Italiaanse kopman van BAHRAIN MERIDA heeft met een tweede plek in de Vuelta en een derde plek in de Giro d'Italia een stevig aandeel in een geslaagd eerste seizoen voor de ploeg.

Nibali streed tot het allerlaats voor de eindzege mee. Op de steile beklimming van de Angliru op de voorlaatste dag was er nog veel mogelijk in de top van het klassement. Nadat de kopman van BAHRAIN MERIDA viel in de afdaling naar deze iconische berg, zette hij op de Angliru meesterknecht Franco Pellizotti aan het werk om de groep met favorieten uit te dunnen.

Maar in de slotkilometers ontbrak het Nibali aan de kracht om leider Chris Froome op de knieen te dwingen. Met steun van Pellizotti richtte Nibali zich er vervolgens op om zijn tweede stek in het eindklassement veilig te stellen.

"Ik had last van de linkerzijde van mijn lichaam. Ik moet Franco Pellizotti heel hartelijk danken. Zonder zijn steun weet ik niet of ik met de besten naar boven had kunen klimmen op de Angliru. Ik bedank mijn ploeg voor hun steun in deze ronde. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest. Ik had uiteraard graag willen winnen, ben daar voor blijven strijden tot het eind, maar Chris Froome bleek onverslaanbaar in deze ronde."

 


Pirard Belgisch kampioene MTB Marathon

Alice Pirard mag zich opnieuw Belgisch kampioene MTB Marathon noemen. De renster van Merida-Wallonie reed afgelopen weekeinde tijdens dit kampioenschap - verreden tijdens de Grand Raid Godefroy - snel weg van haar concurrentie om vervolgens schijnbaar eenvoudig stand te houden als koploopster. Daarom mocht ze opnieuw de Belgische driekleur om de schouders trekken. Sara Van Peer en Sara Michielsens veroverden het zilver en brons. 

Bij de mannen kon Sébastien Carabin aanvankelijk goed volgen, maar uiteindelijk moest hij vier sterkere renners laten gaan en werd hij in zijn eigen elite-categorie vijfde. Voormalig prof Roel Paulissen won de wedstrijd.

Ondertussen reden de jonkies van het team het wereldkampioenschap in Cairns. Hoewel vereerd met de uitverkiezing en gelouterd door de ervaring, waren de renners van het team toch enigszins teleurgesteld. Emeline Detilleux leek op weg naar een top 10-klassering, waarna ze door materiaalpech terug zakte naar een 21e plek bij de junior-vrouwen. Clément Horny werd 33e bij de junioren en Pierre de Froidmont werd veertigste bij de beloften. Door een val in de teamrelay kon de laatste  zijn gebruikelijke niveau niet halen.

 


Merida Bassa domineert thuiswedstrijd in Arkel

De grondleggers van het Merida Bassa Biking Team - Jan en Patrick Bassa - tekenen al jaren voor een landelijk jeugdcompetitie-wedstrijd in Arkel. Even traditioneel is dat de bikers van het team zich melden voor de open wedstrijd die na afloop wordt verreden. En dat deden ze ook dit jaar weer met groot succes. 

Bij de mannen won Ruben van der Stelt voor Jesse Bikker. Kjell Roerbag werd derde en Sam Stolk vierde. Met vier man bij de eerste vier behaalden  de renners van Merida Bassa dus een maximaal resultaat in Arkel, waar de renners door de aanhoudende regen een waar modderbad voorgeschoteld kregen.

Bij de vrouwen won Dieke van Wilgen. Hoewel zij nog als nieuweling-meisje te boek staat, had ze weinig moeite met haar aanwezige tegenstanders. En konden Jan en Patrick Bassa tevreden het parcours in Arkel weer gaan afbreken.