Merida Race Report Week 31 2017


Geplaatst op: 31-07-2017

Jonge renners tonen zich in Polen en Baskenland

bahrain merida racereport wk 31BAHRAIN-MERIDA mikt deze week in de Ronde van Polen op een korte klassering voor kopman Vincenzo Nibali in het klassement. De eerste twee dagen waren echter voor de sprinters. De 23-jarige Niccolo Bonifazio toonde nog maar eens stilaan tot de snelste mannen van het peloton uit te groeien. In de eerste etappe eindigde hij als vijfde, een dag later was het zevende. In het sprintklassement bezet hij momenteel de derde plek achter Danny van Poppel en wereldkampioen Peter Sagan.

"Een mooi begin van de ronde" vond ook ploegleider Gorazd Stangelj. "Nu wachten de bergen op ons. Geen lange beklimmingen, maar de stijgingsgraad is pittig. 

Een mooie test om te zien hoe de jongens ervoor staan." Ook renner Giovanni Visconti kijkt uit naar de komende dagen. "Dan zal duidelijk worden wie de ronde kan winnen. We gaan zien of er een kans voor Vincenzo Nibali is om de ronde op zijn naam te brengen."

Op zaterdag was BAHRAIN-MERIDA in de Clasica San Sebastian ook al goed zichtbaar dankzij de 24-jarige Jon Ander Insausti. Hij meldde zich in een kogproep die bijna drie minuten voorsprong vergaarde. In de finale kon hij bovendien Enrico Gasparotto bij staan die helaas net de aansluiting met de eersten verloor en als 24e eindigde in deze wedstrijd. Ander Insausti keek terug op een goede dag. "Dit is mijn thuiswedstrijd en voor mij was dit de eerste keer dat ik hier reed. Mijn vrienden en familie stonden langs de kant. Ik kreeg echt kippenvel dat ik mijn naam steeds hoorde roepen. Ik ben heel blij met deze prestatie."

 


Dahle blij met brons op EK MTB

merida race report gunn rite dahle wk 31Gunn-Rita Dahle blijft de fraaie resultaten opeenstapelen. De door Merida gesponsorde topmountainbikester werd afgelopen weekeinde in Darfo Boario Terme derde op het Europees Kampioenschap MTB. De zege ging overtuigend naar Yana Belomoina. De Oekraïense nam direct de leiding. Aanvankelijk was het Ferrand Prevot die de achtervolging inzette, maar de Française viel letterlijk en figuurlijk steeds verder terug. In tegenstelling tot de Noorse routinier op haar Merida. Achter Linda Indergand werd Dahle derde op vier minuten. Haar eerstvolgende opponenten liet ze een minuut achter zich.

"Het is heel speciaal voor me om kampioenschappen te rijden in mijn landstrui en daarmee Noorwegen te vertegenwoordigen. Zeker omdat we hier met een jonge groep rijders waren, die gemotiveerd, enthousiast en goed voorbereid waren. Mooi om te zien dat - nu voor mijn loopbaan het einde nadert - er voor het Noorse MTB-en een mooie toekomst lijkt te wachten."

Dahle deelde haar wedstrijd goed in en kwam met name in het laatste stuk steeds verder opzetten. Om vervolgens blij en duidelijk geëmotioneerd in de armen van man en trainer Kenneth Flesja te vallen. En te stralen op het podium. "We zien dit als een kleine overwinning" liet het kamp Dahle optekenen vanuit Italië. Eerder dit seizoen won ze ook al brons op het WK MTB Marathon.

 


Zege voor Pirard, sterk op EK

merida wallonie race report wk 31Merida Wallonie was op twee fronten actief. Zowel in Houffalize als op het EK in Darfo Boario Terme werden fraaie klasseringen behaald.

De Benelux Cup-manche in Houffalize leverde het team een eerste en tweede plek op. Achter Bart de Vocht eindigde Sébastien Carabin op een verdienstelijke tweede plek bij de mannen.

Ook fraai was de zege die Alice Pirard wist te behalen bij de vrouwen. De renster van Merida Wallonie soleerde overtuigend naar de winst en kwam met geruime voorsprong op de Française Aurelia Perry over de streep.

Drie jonge coureurs van het team vertegenwoordigden tegelijkertijd hun land op het EK MTB in Italië. Voor Pierre de Froidmont leverde dit een mooie veertiende plaats op bij de beloften. Clément Horny nam van zijn eerste EK voor junioren een fraaie negentiende plek mee. Emeline Detilleux kwam zwaar ten val en moest uiteindelijk nog naar het ziekenhuis. Ze kwam daarvoor nog wel als 24e over de finish.

 


Topklasseringen voor Merida-Bassa in Houffalize

merida bassa race report wk 31Merida-Bassa kon zondagavond tevreden terugreizen vanuit het Belgische Houffalize, waar het team het afgelopen weekeinde podiumplaatsen en top 10-noteringen liet optekenen in de Benelux Cup die daar verreden wordt. De belangrijkste prestatie kwam op naam van Larissa Hartog die met groot verschil de wedstrijd voor nieuweling-meisjes op haar naam wist te brengen. Dieke van Wilgen ging bovendien als de derde mee op het podium.

Later die dag toonde Sanne Tent in de vrouwenwedstrijd een echte doorzetter te zijn. Doordat ze in de openingsronde zwaar viel en over de kop sloeg, raakte haaf fiets bekneld tussen twee bruggen. Pas toen bijna iedereen voorbij was, kon ze haar Merida weer bestijgen. Op karakter reed ze toen naar een tiende plek.

Kyro Geurts werd vierde in de wedstrijd voor junioren. Lang leek er zelfs nog meer voor hem in te zitten. Wim de Bruijn werd bij de amateurs ook nog vijfde. Bij de nieuwelingen werden de renners van het team geplaagd door pech. Zij konden zich daardoor ditmaal niet in het rijtje met goed geklasseerde renners van het team plaatsen.