Merida Race Report Week 20 2017


Geplaatst op: 15-05-2017

Visconti grijpt net naast zege in Giro

merida race report bahrain meridaDe renners van BAHRAIN MERIDA kleurden weer mede de koers afgelopen weekeinde. In de Giro d'Italia lieten Giovanni Visconti en Vincenzo Nibali zich zien namens de WorldTour-formatie. Visconti greep in de achtste rit van de Italiaanse ronde net naast de dagzege met een tweede plek. De Italiaan bleef met een elite-groepje vooraan over na een dag in de aanval richting Peschici. In de laatste bocht viel medevluchter Corti. "Daardoor moest ik stoppen en mezelf weer op gang trekken. Toen was de winnaar uit beeld. Dat is jammer, want ik rook winstkansen. Al met al moet ik er vrede mee hebben."

Een dag later stond met de aankomst op de Blockhaus de tweede finish bergop in deze 100e Giro gepland. Deze keer hadden alle renners de opdracht gekregen kopman Vincenzo Nibali bij te staan. 

De titelverdediger in de Giro bleek in goeden doen, samen met de Fransman Pinot wist hij te reageren op een uitval van de latere ritwinnaar Nairo Quintana. Nibali reed de klim vervolgens in zijn eigen tempo omhoog en passeerde uiteindelijk de finishlijn als vijfde op een minuut van de leider. "De Blockhaus is geen klim die me goed ligt. Waarschijnlijk ben ik te scheutig met mijn krachten omgesprongen aan het begin van de klim. Maar er komen zeker nieuwe mogelijkheden om mijn positie verder te verbeteren” zei de Italiaan na afloop.

In de Vierdaagse van Duinkerken greep Niccolo Bonifazio met een tweede plek in de derde etappe net naast de dagwinst.  In de heuvelachtige ritten was Henirich Haussler de best geklasseerde renner van BAHRAIN MERIDA in deze rittenkoers. Met top 20-klasseringen liet de Australische coureur met Duitse roots zien dat hij - ondanks een lange periode van revalidatie na een knieblessure - nog altijd een renner is om rekening mee te houden.

 


Pirard imponeert met derde plek in BeMC

merida race report merida wallonieAlice Pirard liet zich in positieve zin opmerken in de Belgian Mountainbike Challenge (BeMC). De bikester van Merida Wallonie eindigde na drie dagen als derde in deze zware etappekoers voor mountainbikers. De Servische Jovana Crnogorac bleek over drie dagen veruit de sterkste.

Pirard- vijfde in de lastige slotetappe – stelde op zondag haar podiumplaats veilig en was content met haar prestatie en de bijbehorende UCI-punten. Die komen haar goed van pas als de wereldbeker MTB in gang schiet de komende weken met manches in Nove Mesto en Albstadt. Een betere startplek geeft immers kans op een beter resultaat.

In de overige twee daguitslagen werd de Belgische Pirard vierde (openingsetappe) en tweede (tweede rit), waarmee ze Merida Wallonie opnieuw positief onder de aandacht bracht in deze etappekoers.

 


Witlox tankt vertrouwen in etappekoers

merida race report lizzy witloxOok Lizzy Witlox nam het afgelopen weekeinde deel aan de etappekoers BeMC, wat garant stond voor drie dagen bikkelen over Belgische hellingen. De door Merida gesponsorde mountainbikester sloot zondag af met een dertiende plek in het algemeen klassement. Een prestatie waar de Brabantse zeer over te spreken was.

"Het waren drie enorm zware dagen met veel beklimmingen en technische afdalingen. Bovendien zaten we in totaal maar liefst zestien uur op de fiets en overwonnen we 8000 hoogtemeters.  Als je dan bij de elite-vrouwen dertiende wordt als jongste deelneemster, mag je trots zijn op die prestatie” constateerde Witlox zelf.

Veel tijd om bij te komen is er niet voor Witlox en haar Merida, want zondag staat alweer de Benelux Cup-manche in het Belgische Eupen op het programma. "Nu is het dus zaak voor mij om goed te herstellen."

 


Merida Bassa wint twee keer in Honselersdijk

merida race report merida bassaZondag stond in Honselersdijk de vierde wedstrijd van NL MTB Cup op het programma. Merida-Bassa had de ziekenboeg leeg en dat was direct te merken in de resultaten. Carlo van den Berg won de wedstrijd bij de junioren, Julia Boschker zegevierde bij de junior-vrouwen en Dieke van Wilgen realiseerde een keurige derde plek bij de nieuweling-meisjes.

Van Wilgen kreeg die podiumplek als beloning voor een solide race. Ploeggenote Larissa Hartog moest helaas vroegtijdig de wedstrijd verlaten. 

Bij de junior-vrouwen was het afwachten of Julia Boschker voldoende hersteld zou zijn na haar val in de Junior Series in Oostenrijk twee weken eerder. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Al snel nam de Woerdense de kop en vervolgens breidde ze haar voorsprong op de nummer twee nog flink uit.

Bij de nieuwelingen waren er drie top 10-klasseringen te begroeten. Maar bij de junioren was er weer een zege.  Carlo van dem Berg is een renner die graag snel van start gaat. Soms komt hij zichzelf dan tegen, maar dit keer hield de renner uit De Lier in zijn eigen regio zijn kunststukje vol. Hoewel Bart Hazekamp nog dicht bij kwam, soleerde Van den Berg naar de winst. Daarachter wist Ruben van der Stelt de tweede plek nog te ontfutselen aan de concurrentie en was er net als in Oldenzaal een ‘een-tweetje’ te begroeten voor de jonge mannen van Merida Bassa. Jesse Bikker werd vierde en Kyro Geurts reed op zijn Merida Big Nine naar een zesde plek.