merida wallonie mtb team

Merida-Wallonie MTB TEAM

Het Belgische Merida-Wallonie is een Franstalig mountainbike team waarin talenten uit het zuiden van België de kans krijgen om zich samen met gevestigde namen te meten op het hoogste niveau. De ploeg investeerd dan ook stevig in de jeugdopleiding. Het is tevens het grootste Belgische UCI mountainbike team. 

“Vijf van de zeven leden van het huidige team zijn afkomstig van het jongerenteam dat nu geleid wordt door Julien Soussigne. Ze hebben hun eerste stappen in het mountainbiken gezet via de Kids Trophy en via enkele clubs die zich bezighouden met de opleiding van jongeren. Onze drijfveer is om de beste elementen daarvan de kans te geven om zich in optimale omstandigheden te kunnen meten met de besten van de wereld. We willen niet tot elke prijs kampioenen ontwikkelen, maar hen wel een omgeving bieden waar ze het beste van zichzelf kunnen geven.” Zo zegt manager Brice Scholtes.

merida big nine team

In 2016 eindigde het team op plek 23 in de UCI ranking door onder andere 44 podiumplaatsen en 10 overwinngingen. Een aantal opvallende renners in het team zijn Clément Horny (Benelux kampioen), Emiline Detilleux (Belgisch kampioen Cross Country, junioren), Alice Pirard (Belgisch Kampioen Marathon, elite) en kopman Sébastien Carabin (o.a. tweede in de Crocodile Trophy en winnar Roc Trophy).

De rijders van het Merida Wallonie Team kunnen rekenen op de in de World Cup bewezen prestaties van de Merida Big.Nine hardtail en de Ninety.Six full-suspension fiets.


merida ninety six team