M.O.R.E. News


Geplaatst op: 23-04-2018

Conclusie

De Big Nine XT-Edition komt als beste uit de test dankzij de sportieve geometrie, het directe stuurgedrag zonder nerveusiteit en het comfort van de Manitou Machete voorvork. Volgens het testpanel is deze mountainbike geschikt voor gevarieerd terrein. De 2 x 11 aandrijving biedt voldoende mogelijkheden om tijdens het klimmen de juiste cadans te vinden. Met de Shimano XT afmontage gaat schakelen als een trein en hierdoor biedt de Big Nine XT-Edition veel waar voor je geld!

Merida Big Nine XT-edition als beste getest

De Merida Big Nine XT-Edition is in de Nationale Fietstest van De Telegraaf uitgeroepen tot winnaar in de categorie Mountainbikes van € 999,- tot € 1.299,- 

Deze uitgebreide test is uitgevoerd in samenwerking met de NTFU. Het testpanel bestond uit een groep fietsers van allerlei pluimage: gewone sportieve recreanten, wedstrijdrijders en NTFU leden. Coryfee in de testgroep was oud-wereldkampioen veldrijden Henk Baars. De testers reden een parcours met klimmetjes, hellingen en diverse ondergronden. De mountainbikes zijn beoordeeld op afwerking, rijgedrag, comfort, schakel- en remprestaties. 


merida big nine xt-edition black

merida big nine xt-edition red