Geplaatst op: 05-09-2017

Merida 2018 nieuws

Ook dit jaar komen wij weer met de nodige vernieuwingen in onze collectie. Zo zijn de populaire BIG NINE TFS en CROSSWAY TFS vernieuwd en zijn er in bijna elke categorie nieuwe modellen aan de collectie toegevoegd. 

Mountainbike
Vernieuwd Big Nine TFS Frame

Voor modeljaar 2018 is het populaire Big Nine TFS frame compleet vernieuwd. Dankzij slankere buizen heeft het frame weer een up-to-date look gekregen. Behalve de look is ook de geometrie aangepast. Door een langere bovenbuis en een hogere balhoofdbuis is de zitpositie comfortabeler geworden. Ook is de bovenbuis meer aflopend geworden dan bij de vorige versie voor meer bewegingsvrijheid. De schuinere balhoofdhoek en steilere zadelbuis geven de berijder het idee meer 'in' de fiets dan er op te zitten en geeft een verbeterd rijgedrag. Het vernieuwde TFS frame is terug te vinden in de modellen beginnend bij de Big Nine 100 tot en met de Big Nine XT-edition voor de meer veeleisende mountainbiker.

merida big nine 500 tfs frame

Merida BIG NINE 500

big nine tfs

big nine tfs

big nine tfs

big nine tfs

  

Big nine nu ook met 15" frames

Omdat de recreatieve en meer sportieve mountainbikers tegenwoordig vrijwel zonder uitzondering kiezen voor een 29" mountainbike is de Big Nine nu ook verkrijgbaar met een 15" frame, zowel de aluminium TFS en Lite frames als de carbon modellen. Dit maakt de Big Nine nu ook geschikt voor kleinere dames en heren en jeugdige rijders.

1 x 11 en 1 x 12 aandrijving

De zogenaamde '1 x' aandrijvingen zijn in het mountainbiken enorm met een opmars bezig. In de 2018 collecite bieden wij in uiteenlopende segmenten mountainbikes aan met 1 x 11 (Shimano & Sram) en 1 x 12 Sram Eagle groepen aan. De Sram XX Eagle en GX Eagle kenmerken zich door een 12 speed cassete met 10 t/m 50T tandwielen. Dit geeft een nog groter bereik voor nog betere prestaties. Maar ook de Shimano XTR, XT en SLX met 11-46T of 11-50T cassettes hebben nagenoeg het zelfde bereik als de gebruikelijke 2 x 11 afmontages. Het voordeel van de 1 x aandrijving is het gemak van het schakelen en minder onderhoud. Door het enkele voorblad hoef je enkel op de cassette op- en af te schakelen zonder na te denken over de juiste combinatie van binnen- of buitenblad voor het gewenste verzet.

Merida One-forty 800

Merida ONE-FORTY 800

Merida One-Forty All Mountain Mountainbike

De Merida One-Forty is een nieuw model binnen onze mountainbike reeks. Met 150 mm veerweg voor en 140 mm achter vult hij het gat tussen de lichtere ONE-TWENTY (130/120 mm veerweg) en de ONE-SIXTY enduro mountainbike perfect op. Dankzij de Float Link techniek is de ONE-FORTY een mountainbike met een stabiel platform voor het klimmen en perfecte capaciteiten voor ruige afdalingen. De speelse geometrie en 27,5" wielen met 2.6" banden maken de One-Forty wendbaar en geven de fiets grip op zelfs het ruigste terrein. De ONE-FORTY 800 (zie afbeelding boven) heeft een Sram GX Eagle 1 x 12 aandrijving en de ONE-FORTY 700 (zie afbeelding onder) is uitgerust met een Shimano XT / SLX 1 x 11 afmontage. Verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2018!

 

merida one-forty 700Merida ONE-FORTY 700

Lees meer over de Merida One-Forty

Bekijk alle mountainbikes

 


Race
De nieuwe reacto

Eind juni werd in ons Merida Experience Center te Apeldoorn de compleet nieuwe Reacto aan de wereld gepresenteerd. Behalve journalisten van over de hele wereld waren ook renner Ondrej Cink en manager Brent Copeland van de BAHRAIN MERIDA wielerploeg en oud renner en Merida ambassadeur Joaquim 'Purrito' Rodriquez aanwezig.

merida reacto team disc

Merida REACTO DISC Team-E

De nieuwe Reacto is alweer de derde generatie van de in 2011 gelanceerde racefiets. Het frame is compleet opnieuw ontworpen met als resultaat een lichtere en comfortabelere fiets met nog betere aerodynamische prestaties. Om helemaal aan te sluiten bij de laatste ontwikkelingen is de Reacto nu ook leverbaar met schijfremmen!

 

Lees meer over de nieuwe Reacto

Merida Silex: Every road is yours!

De Merida Silex is een compleet nieuwe fiets in het Merida assortiment die perfect past in de opkomende markt van gravel bikes. Een gravel bike is een compleet nieuw concept voor avontuurlijk ingestelde fietsers. Dankzij de comfortabele houding is een Silex perfect geschikt voor lange fietstochten. De aangepaste geometrie en brede mogelijkheden aan bandenkeuze maken de Silex geschikt voor alle soorten ondergrond: van strak asfalt tot onverharde wegen en bospaden. Standaard is de Silex voorzien van 35 mm banden die speciaal door Merida en Maxxis zijn ontwikkeld voor deze fiets. Een glad loopvlak wordt gecombineerd met noppen aan de zijkant voor betere grip op onverharde wegen. Op de standaard 700C velgen kunnen banden tot maximaal 44 mm breed worden gemonteerd. In combinatie met een 650B (27.5") wiel kunnen ook max. 2.2" brede mountainbike banden worden gebruikt voor nog betere prestaties in het terrein.

merida silex 7000

Merida SILEX 7000

De Merida Silex is beschikbaar met zowel alumium als carbon frames. Beide framesoorten zijn voorzien van diverse montagepunten voor (extra) bidonhouders, dragers en spatborden. Hierdoor is de Silex ook de perfecte keuze voor bikepacking.

 

Lees meer over de nieuwe Silex

Bekijk alle racefieten en gravelbikes

 


Elektrische fietsen & e-mountainbikes
Merida eONE-SIXTy

De Merida eONE-SIXTY is een nieuwe toevoeging aan ons assortiment e-mountainbikes. Met zijn 160 mm veerweg voor en achter, machtige 650B+ wielen met 2.8" banden, speelse geometrie en de krachtige Shimano STePS E8000 ondersteuning met 500Wh accu is het een enduro mountainbike die niet alleen perfect presteert in de afdalingen. Dankzij de 70Nm koppel van het extreem soepel werkende E8000 systeem is geen berg te hoog of te steil voor de eONE-SIXTY. Met deze e-mountainbike kom je overal boven en beneden met een big smile. Leverbaar vanaf voorjaar 2018!

merida eone sixty 900e

Merida eONE-SIXTY 900E

design award eone sixty

 

eBIG-NINE nu ook met STePS E8000

Tevens nieuw voor 2018 zijn de eBIG.NINE 900 en 600, uitgerust met de zelfde STePS E8000 ondersteuning als de eONE-SIXTY, eONE-TWENTY en eBIG.TRAIL modellen. De krachtigere motor maakt deze uitvoeringen de ideale hardtail e-mountainbike voor de veeleisende gebruikers.



Merida E-SPRESSO 900 & E-SPRESSO 600 met STePS E8000

Ook op het gebied van de sportieve elektrische fietsen is er het nodige vernieuwd voor modeljaar 2018. Zo zijn er drie nieuwe modellen toegevoegd aan de reeks. De Merida E-SPRESSO 600 en 900 zijn uitgerust met de krachtige Shimano STePS E8000 ondersteuning (70 Nm koppel) en een 500Wh accu. Zowel de Sport (heren) als de City versie met lage instap zijn gebouwd rond een vernieuwd frame met als grootste innovatie dat bij de City versie de accu geïntegreerd is in de zitbuis. Door de integratie van de accu in het frame is de fiets aanzienlijk stabieler geworden dan een elektrische fiets met de accu onder de bagagedrager. 

merida espresso city 900

Merida E-SPRESSO City 900

 
Merida E-SPRESSO Urban 600: Stoere e-bike voor de stad!

merida espresso urban 600 2018

Ook geheel nieuw voor 2018 is de E-SPRESSO Urban 600. Dankzij de krachtige STePS E8000 ondersteuning en zijn stoere looks is dit de perfecte e-bike voor de jongere doelgroep die op zoek is naar een onderscheidende elektrische fiets.

Bekijk alle elektrische fietsen en e-mountainbikes

 


Cyclocross

Net als bij het mountainbiken zijn ook in het cyclocrossen de aandrijvingen met een enkel voorblad met een gestage opmars bezig. Ook voor 2018 hebben wij weer een brede collectie die bestaat uit drie modellen met een carbon frame en vier modellen met een aluminium frame. Cyclocross fietsen zijn niet alleen geschikt voor cyclocross wedstrijden of veldritten maar kunnen ook prima dienst doen als trainingsfiets in de winter of snelle forenzenfiets.

merida cyclocross 9000

Merida CYCLO CROSS 9000

 


Hybride
Nieuw Crossway TFS frame

Gelijktijdig met het BIG NINE TFS frame is ook het CROSSWAY TFS frame volledig vernieuwd. De CROSSWAY hybride fietsen hebben dankzij het nieuwe frame weer een up to date look. Een sterker aflopende bovenbuis zorgt voor meer bewegingsvrijheid bij het op- en afstappen en de kabels zijn mooi weggewerkt onder de onderbuis. Een 30.9 zadelpen en een tapered balhoofdbuis zorgen voor extra stijfheid en beter stuurgedrag. Wat is gebleven is dat de CROSSWAY modellen met TFS frame aan te kleden zijn met dragers, spatborden en verlichting.

merida crossway xt edition

Merida CROSSWAY 500

 

Crossway Urban nu ook met dames frame

De stoere, sportieve en stijlvolle CROSSWAY URBAN fiets is met ingang van modeljaar 2018 ook verkrijgbaar in een dames uitvoering met parallel frame. Met zijn starre voorvork, 40 mm brede banden en spatborden is de CROSSWAY URBAN de ideale snelle stadsfiets die ook een lange tocht in het weekend niet schuwt. 

 

merida crossway urban xt editionMerida Crossway Urban XT-Edition Lady

 
Bekijk alle Crossway en Crossway Urban modellen

 


Fitness

Met het lichte frame, 32 mm of 28 mm banden en een recht stuur zijn de SPEEDER fietsen ideaal voor fietsers die op zoek zijn naar een comfortabele maar snelle fiets. Net als de CROSSWAY modellen zijn de SPEEDER fietsen eventueel op te bouwen met spatborden en dragers om er een perfecte fiets voor woon-werk verkeer over langere afstanden van te maken. Enkele highlights van de SPEEDER reeks zijn de met de nieuwe Ultegra groep afgemonteerde SPEEDER 900 en de stijlvolle SPEEDER 400. 

speeder 900
Merida SPEEDER 900

 


Merida Benelux M.O.R.E. BIKE

Merida Benelux BV

Laan van Westenenk 102
7336 AZ Apeldoorn
Postbus 799
7301 BA Apeldoorn
Nederland
+31(0)55 506 2200
info@merida.nl
www.merida.nl

Merida Experience Center

Laan van Westenenk 102
7336 AZ Apeldoorn
Nederland
+31(0)55 506 1001
info@merida.nl
www.merida.nl

Birzman Bicycle Tools

+31(0)55 506 6699
info@birzman.nl
www.birzman.nl

Volg Merida

Inschrijven Nieuwsbrief

MERIDA MORE BIKE

Aan verandering onderhevig; vanwege continue ontwikkeling behoudt Merida zich het recht voor om een of alle specificatie(s) en/of prijzen te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving.

Merida Benelux accepteert de volgende betaalwijzen
Informatie over cookies

Cookies zijn belangrijk voor een goede werking van Merida.nl. Om uw gebruikerservaring te verbeteren, gebruiken wij cookies om de aanmeldgegevens te onthouden en een veilige aanmelding te bieden, statistische gegevens te verzamelen om de functionaliteit van de site te optimaliseren en inhoud te bieden die is afgestemd op uw interesses. Klik op accepteren om cookies te accepteren en deze melding niet meer weer te geven, of klik op instellingen voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan onze site.

Vergelijk fietsen (0 van 6)