Merida rijdt: Teutoburgerwald Tocht


Geplaatst op: 10-04-2017

Merida rijdt: Teutoburgerwald tocht

In deze rubriek delen we onze ervaringen over mooie mountainbike of racefiets toertochten waaraan we hebben deelgenomen. Dit om jou te inspireren en je te laten zien hoe wij de tocht hebben beleefd. Wie weet sta jij na het lezen van onze ervaringen de volgende editie zelf aan de start van een tocht!

Zondag 9 april was het weer tijd voor de jaarlijkse Teutoburgerwald tocht van de Oldenzaalse Wieler Club. Deze tocht staat al sinds 34 jaar op de toertocht kalender en trekt wielrenners uit het hele land naar het Duitse Ibbenbüren. Er waren zelfs groepen die met een touringcar met aanhanger voor de fietsen waren afgereisd vanuit het westen van het land.

Ibbenbüren is gelegen in het Teutoburgerwald, een omgeving die zich laat vergelijken met Zuid-Limburg; glooiende wegen, vakwerkboerderijen en een afwisseling van glooiende akkers en bossen op de vele heuvels. Met een kleine aanloop en een paar gemiste afslagen kwam de teller uiteindelijk te staan op 128 kilometer en 1834 hoogtemeters (de officiële lengte van de tocht was 120 km). In deze toertocht is géén meter echt vlak. De glooiende wegen en mooi lopende klimmetjes worden zo nu en dan afgewisseld met een venijnige kuitenbijter.

Deze tocht heb ik gereden op de Merida Scultura Disc 6000. Dit is een fiets die zich perfect leent voor dergelijke lange ritten in heuvelachtig terrein met wegen die niet altijd van de beste kwaliteit bleken te zijn. De zithouding is comfortabel, maar niet overdreven recht op en de fiets voelt nog altijd sportief aan. 25mm banden en een trillingsdempende achterbrug zorgen er voor dat je ook tegen het einde van de rit ondanks de slechte wegen nog altijd lekker op de fiets zit. Op de smalle wegen is het tijdens het dalen fijn om te kunnen vertrouwen op de stabiliteit en wendbaarheid van het Scultura frame en de remkracht van de hydraulische schijfremmen.

 

De doseerbaarheid van het remvermogen en de grotere remkracht geven je tijdens het dalen meer vertrouwen om de fiets te laten lopen. Door het mooie weer was de opkomst nogal hoog en hebben we ons op de smalle en niet altijd even overzichtelijke afdalingen omwille van de veiligheid wel ingehouden tijdens het dalen. Ook dit ging prima door de krachtige remmen van de Scultura Disc.merida scultura disc 6000

Behalve positieve woorden over de fiets moeten we ook de Oldenzaalse Wieler
Club en de weergoden bedanken voor deze dag. De tocht was perfect georganiseerd en goed aangegeven. Bij de gemiste afslagen bleek het eerder te gaan om koppigheid of onoplettendheid dan een fout in de route. Bij de kruisingen met de grotere wegen of onoverzichtelijke oversteekplaatsen stond één van de vele vrijwilligers om het oversteken of afslaan veilig te laten verlopen.
Iets voor de helft was er een goed verzorgde pauzeplek met uiteraard Apfelkuchen mit Sahne, technische ondersteuning en verse sportdrank voor in je bidon.

Ook wanneer je van wat verder weg moet komen is deze tocht zeker een aanrader, het vele klimmen maakt het een ideale training voor fietsen in de bergen. Het is ook zeker de moeite waard om een dag eerder af te reizen naar het Teutoburgerwald om er een gezellig fietsweekend van te maken in een mooie omgeving.

Lees meer over racefietsen met schijfremmen.

Zelf het fietsen op een racefiets met schijfremmen ervaren? Maak dan een afspraak voor een testrit vanuit het Merida Experience Center in Apeldoorn! 

 

 

 

Meer racefietsen met schijfremmen

merida scultura disc 7000 e

Merida Scultura Disc 7000-E
Prijs: € 4.799

merida scultura disc team

Merida Scultura Disc Team
Prijs: € 6.999,-