Merida Race Report Week 42 2017

Geplaatst op: 16-10-2017

Cortina wint namens BAHRAIN MERIDA Red Hook Crit Milaan

race report bahrain merida cortina red hookIvan Garcia maakte dit weekend een uitstapje naar een wat minder bekende variant op het wielrennen. In Milaan stond hij aan de start van het Red Hook Criterium; een wedstrijd die wordt verreden op een kort en spectaculair parcours door de stad waarbij de coureurs rijden op fixed gear fietsen zoals ze ook bij het baanwielrennen worden gebruikt. Dat wil zeggen: een vast verzet zonder vrijloop en zonder remmen!

Cortina had zich in de kwalificaties opgewerkt naar een derde plaats en had dus ook een goede positie voor de finale race. In de spectaculaire race wist hij in de laatste ronde weg te rijden en weg te blijven bij de ervaren opponenten uit het fixed gear circuit.

Het meedoen aan een fixed gear criterium was een lang gekoesterde droom van Cortina. Het criterium in Milaan was de laatste race uit de Red Hook Criterium serie en dus ook het enige en laatste optreden van Cortina. De overige races waren helaas niet te combineren met het seizoen op de weg.

Cortina reed het criterium op een Merida Reacto Track 900.

 


BAHRAIN MERIDA klaar voor Guangxi

bahrain merida race reportMet de Tour of Guangxi staat van 19 tot en met 24 oktober de laatste etappekoers uit de WorldTour te wachten op de renners van BAHRAIN-MERIDA. Deze zesdaagse rittenwedstrijd voert de deelnemers langs enkele bekende Chinese toeristische attracties. De wedstrijd begint met een criterium in Beihai en voert langs  Qinzhou, Nanning en Liuzhou om na 944 kilometer te eindigen in Guilin. Namens het team rijden Yukiya Arashiro, Grega Bole, Niccolò Bonifazio, Janez Brajkovič, Sonny Colbrelli, Luka Pibernik en Meiyin Wang in China.

Nadat de renners zijn aangekomen in het zuidwesten van China bieden de eerste drie ritten kansen voor de sprinters. In de laatste drie etappes wacht meer geaccidenteerd terrein, met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de aankomst bergop aan het einde van etappe vier. 

Hier wacht de renners een klim met bijna tien procent aan stijgingspercentage. Na een lange vijfde etappe (212 kilometer) zal een dag later in Guilin de eindwinnaar gehuldigd worden.

Ploegleider Philippe Mauduit kijkt uit naar de wedstrijd. "De Tour of Guangxi is een nieuwe wedstrijd, maar omdat deze etappekoers nu al tot de WorldTour behoort, betekent het dat de beste ploegen van de wereld zijn afgereisd om nog punten te scoren aan het einde van het 2017-seizoen. Ons team BAHRAIN MERIDA reist af met de ambitie om een rit te winnen. Onze renners toonden de afgelopen weken vorm, dan denk ik vooral aan Niccolo Bonifazio en Sonny Colbrelli. Janez Brajkovic is onze troef voor het klassement, terwijl de anderen hun kansen mogen gaan in de ontsnappingen. Het is de bedoeling om de kleuren van BAHRAIN MERIDA nadrukkelijk te laten zien in deze wedstrijd."

 


Pirard wint La Tramun

race report alice pirard merida wallonieAlice Pirard heeft het seizoen op de best denkbare wijze afgesloten. De routinier uit het Merida-Walonie MTB Team won in Spanje de Marathon-wedstrijd La Tramun. Na een pittig duel met de Poolse Michelina Ziolkowska ging de zege opnieuw naar de Belgisch kampioene.

Bij de mannen kwam Sébastien Carabin als eerste over de finish, maar dat bracht hem niet de overwinning. Hoewel de coureur van Merida-Wallonie de sprint won van een kopgroep van drie, werd hij na afloop samen met zijn twee medevluchters uit de uitslag geschrapt.

Carabin, Longo en Paulissen reden onderweg verkeerd als gevolg van slecht aangegeven bewegwijzering. Hoewel ze terug keerden naar het parcours met drie kilometer extra in de benen en ze op instructie van een UCI-commissaris minuten lang wachtten op een achtervolgende groep, werden ze na afloop gediskwalificeerd voor het niet volgen van de route.

Omdat door velen gezien was dat de drie uiteindelijke koplopers de sterksten in koers waren – ze reden immers ook na hun wachttijd weg bij de concurrentie – werd na afloop door veel deelnemers gesproken van een gestolen zege. En het teammanagement van Merida-Wallonie schreef een dubbele zege voor het team in de boeken. “Ons team heeft deze wedstrijd gedomineerd. Punt.”

  

 

 


 
 

Toni Ferreiro: Defying Gravity

De Spaanse enduro rijder Toni Ferreiro is samen met topfotograaf en filmmaker Sebas Romero op pad geweest voor een film- en fotoshoot. Bekijk hieronder de korte edit Defying Gravity en geniet van de toffe actie!