Merida Race Report Week 29


Geplaatst op: 17-07-2017

Colbrelli tankt vertrouwen in Rodez

Zonder man voor het klassement Ion Izaguirre - die uitviel op de eerste dag van de Tour in Dusseldorf - is het vooral aan de aanvallers in het team en sprinter Sonny Colbrelli om de Tour de France kleur te geven voor BAHRAIN-MERIDA. In de bergritten meldt het team zich regelmatig in de vroege vlucht en Colbrelli liet in Rodez een top 10-notering optekenen. De Italiaan werd in het spoor van ritwinnaar Michael Matthews keurig zesde.

Voor de etappe was Colbrelli verrast door een buslading met vrienden en familie, die naar de start in Blagnac waren afgereisd om hem een hart onder de riem te steken en extra te motiveren. Misschien wel door die aanmoediging wist het team hun sprinter beter dan de week voordien uit de wind te houden en af te zetten voor de sprint.

Colbrelli - die nog baalde van een verloren kans de dag voordien - tankte vertrouwen in Rodez door tussen de best klimmende sprinters en de klassementsmannen zesde te worden. "Het was een lastig parcours, maar ik kon mezelf goed staande houden. Helaas raakte ik in de slotkilometer - waarin het veld wat uiteen sloeg - wat te ver naar achteren terug geslagen. Maar een zesde plek is een prima resultaat, ik kijk uit naar de kansen die nog komen."

Tsgabu Grmay liet zich zien in de vijftiende etappe. Met vier anderen trok hij op avontuur in een vlucht, waar later nog ruim twintig man bij aan kwamen sluiten. Het was uiteindelijk Bauke Mollema die de rit won, maar Grmay zorgde ervoor dat BAHRAIN-MERIDA ook in een bergrit van voren te zien was.

 


 

 

Witlox verliest trui maar wint brons

Lizzy Witlox was er vrijdagavond op gebrand om haar nationale titel op het onderdeel MTB Eliminator te verdedigen. De Brabantse wist op haar Merida tot de finale door te dringen, maar verliet het strijdtoneel in Landgraaf niet met goud maar met brons.

Dat was even slikken voor Witlox, die Anne Terpstra zag winnen en Kiki van Asselt het zilver voor haar neus zag wegkapen. Dat ze uiteindelijk nog wel een medaille behaalde in Limburg was een schrale troost .

“Ik voelde me heel sterk, maar helaas vond een ander het nodig om me praktisch tegen de grond te werken. Toen verloor ik twee posities. Maar dat is Eliminator. Een heel korte maar ook zware discipline” liet ze weten vanuit Landgraaf.

 


 

Zilver en brons op nk mtb landgraaf

Merida-Bassa verliet het Nederlands Kampioenschap MTB in Landgraaf na drie dagen met twee zilveren en twee bronzen medailles. Junior Carlo van de Berg zorgde zelfs voor een podiumplek bij de mannen om het weekeinde mee te beginnen. Dat deed hij op het onderdeel MTB Eliminator, waarop alleen kampioen Jeroen van Eck en Daniel Prijkel te sterk bleken voor hem. Ook Julia Boschker, Larissa Hartog en Wim de Bruin verlieten Zuid-Limburg met een medaille.

Er stond bij de nieuweling-meisjes geen maat op Puck Pieterse, maar Larissa Hartog ontpopte zich op een uitdagend parcours in Landgraaf tot 'best of the rest'. Hoewel de renster van Merida-Bassa de wedstrijd begon op een derde positie, wist ze uiteindelijk het zilver te veroveren. Dieke van Wilgen werd vierde en greep daarmee net naast de medailles in Limburg.

Bij de junior-vrouwen verraste Hannah van Boven met de zege. Julia Boschker lag lang in de zilveren positie, maar moest zich uitindelijk - tot haar ongenoegen - tevreden stellen met zilver.
Bij de junioren was Jesse Bikker als zesde de hoogst geklasseerde biker van het team. Kyro Geurts eindigde als tiende ook nog in de top 10. Bij de vrouwen grepen Linda ter Beek (elfde) en Sanne Tent (twaalfde) net naast de een klassering bij de eerste tien.

Op de eerste dag opende Wim de Bruin met zilver bij de amateurs. Aleen Hielke Heijs bleek te sterk voor de inwoner van Hardinxveld-Giessendam. Bij de nieuwelingen werden Sam Stolk en Kjell Roerbag uiteindelijk negende en tiende op de zaterdag.