Merida Race Report Week 25 2017


Geplaatst op: 19-06-2017

Visconti op podium in Tour of Slovenia

mmrr bahrain merida 1906Giovanni Visconti imponeerde in de Tour of Slovenia door in de koninginnenrit met de besten naar boven te klimmen. Zijn tweede plek in deze selectieve etappe leverde hem uiteindelijk eenzelfde klassering in het eindklassement op, achter Rafael Majka. Sonny Colbrelli werd in de slotetappe naar Nove Mesto nog derde.

"Ik ben heel blij met mijn klassering, al won ik niet" zei Visconti na afloop. “De ploeg heeft goed gewerkt en mijn eigen lichamelijke conditie geeft me vertrouwen en motivatie voor het Italiaans kampioenschap van komend weekeinde."

Ploegleider Goradz Stangelj kampte met gemengde gevoelens in Nove Mesto. "We starten hier met ambities, maar verloren helaas Kanstantin Siutsou met een vervelende blessure. We wilden eigenlijk een rit winnen, maar dat lukte helaas niet. Over het algemeen zijn we tevreden. Giovanni heeft ons aangenaam verrast met zijn klassering in de koninginnenrit en het eindklassement."

Ook uit de Tour de Suisse tevreden berichten. Dankzij zijn sterke afsluitende tijdrit - waarin hij vierde werd- eindigde Ion Izagirre uiteindelijk op een zesde plek. Waarmee hij al zijn vierde top 10-notering liet optekenen in het eindklassement van een etappekoers in de UCI WorldTour dit jaar.

 


De Froidmont wint in G-Skin Cup

mmrr 1906 merida wallonieAfgelopen woensdag stond er in Fléron een wedstrijd om de G-Skin Cup op het programma. Merida Wallonie ging met twee podiumplaatsen aan de haal in deze MTB-wedstrijd.

Pierre de Froidmont won de race afgetekend en zag verrassend zijn coach Brice Scholtes als tweede op het podium plaats nemen in Fléron.

 


Merida-Bassa overtuigt in Assen

mmrr 1906 merida bassaDe manche van de NL Cup in Assen leverde de bikers van Merida-Bassa enkele mooie ereplaatsen en zelfs twee overwinningen op. Rond de Baggelhuizenplas lag een snelle ronde met veel zandstroken. De warmte maakte de wedstrijd extra uitdagend. De vrouwen van het team waren uiteindelijk het meest succesvol, maar ook de junioren pikten een podiumplaats mee in Drenthe.

De vrouwen starten gezamenlijk met de junior-vrouwen en nieuweling-meisjes. Larissa Hartog (nm) sprong al vroeg weg uit een kopgroep van vijf en reed enkele ronden alleen op kop van de wedstrijd. Julia Boschker (jv) sloot bij haar ploeggenote aan, waarna de twee jonkies van het team gezamenlijk naar de streep reden om winnares te worden van hun eigen wedstrijd.

Linda ter Beek greep net naast een derde zege voor de ploeg, zij werd derde in de categorie elite-vrouwen. Sanne Tent werd zevende in deze categorie. Dieke van Wilgen legde beslag op de vierde plaats bij de nieuweling-meisjes.

Bij de junioren was de wedstrijd na zeshonderd meter al gelopen voor Kyro Geurts na een kettingbreuk. Ruben van der Stelt streed lang voor de tweede plek, maar moest die positie afstaan. Gelukkig wist hij wel als derde het podium te bestijgen. Jesse Bikker werd net daarachter vierde. Bij de nieuwelingen greep Sam Stolk met een vierde stek net naast het podium. Kjell Roerbag werd negende.