Merida Race Report Week 24 2017


Geplaatst op: 12-06-2017

Top 10 lonkt voor Izagirre in Zwitserland

race report 24 bahrain meridaBAHRAIN MERIDA kende een hoopgevende start van de Tour de Suisse. Na de eerste twee ritten is Ion Izagirre één van de best geplaatste klassementsrenners. Zeker als je bedenkt dat de huidige top 10 nu ook nog sprinters en andere mannen voor vlak terrein bevat, die later naar verwachting terug zullen vallen. De Spanjaard van BAHRAIN MERIDA bezet de elfde plek en heeft zestien seconden achterstand op de Zwitserse leider Stefan Küng.

De Zwitserse WorldTour-wedstrijd begon met een tijdrit, waarin Izagirre 24 tellen toe gaf op winnaar Rohan Dennis. "Een korte en snelle proloog is mij niet echt op het lijf geschreven.

Dat is meer de specialiteit van renners als Dennis, die hier indruk maakte en duidelijk de sterkte was." Een dag later ging het klassement al enigszins op de kop in een lastige rit waarin alleen de sterkste sprinters overleefden. Zo kwam een attent rijdende Izagirre op plek elf uit. Met uitzicht op meer.

Ondertussen werd ook bekend dat Vincenzo Nibali - de nummer drie van de Giro d'Italia - definitief niet te zien gaat zijn in de Tour de France. De Italiaanse oud-winnaar van zowel Giro als Tour richt zijn pijlen dit najaar op de Ronde van Spanje. Ter voorbereiding is de 'Haai van Messina' onder meer in de Ronde van Polen te bewonderen.

 


Clement Horny verdient WK-ticket

race report 24 merida wallonieGoed nieuws uit het kamp van Merida Wallonie: Clement Horny mag naar het wereldkampioenschap MTB in Cairns (Australië). De junior van het team voldeed aan de kwalificatie-eisen van de Belgische bond door dertiende te worden in de UCI Juniors Series in Granichen (Zwitserland).

Alice Pirard en Sébastien Carabin namen deel aan de Alpentour Trophy. Zij legden in de elite-categorie uiteindelijk beslag op een respectievelijke achtste en zestiende plaats in deze meerdaagse Oostenrijkse MTB-wedstrijd.

Na een relatief kalm begin in de eerste etappe, werd het klassement op de tweede dag gemaakt, toen er 3100 hoogtemeters overwonnen moesten worden. Pirard wist in de derde rit een positie te verbeteren, waarna de tijdrit voor beide bikers van Merida Wallonie geen grote veranderingen meer ten gevolg had.

 


De Bruijn maakt indruk in Alpentour Trophy

race report 24 merida bassaVeel mountainbiketoppers namen afgelopen weekeinde deel aan de loodzware Alpentour Trophy, een etappewedstrijd rond het Oostenrijkse Schladming. Namens Merida-Bassa was Wim de Bruijn op zijn Merida aanwezig in de SK1-categorie. Met een reeks podiumplaatsen en een derde stek in het eindklassement liet hij de kleuren van de ploeg en nadrukkelijk zien in Oostenrijk.

De eerste dag begon direct goed voor de biker van Merida-Bassa. "In deze rit zat een klim van een uur met 22 procent stijgingspercentage. Ik kreeg steeds meer vertrouwen toen ik steeds meer elite-renners begon in te halen. Daarna ben ik op safe de afdaling in gegaan en vervolgens nog wat plaatsjes kunnen goed maken. 

Als tweede kwam ik over de finish, met een tijd die veertig minuten sneller was dan vorig jaar. Dat had ik nooit verwacht. Hard werken loont duidelijk."

Na nog twee derde plekken en een vierde stek werd een derde plaats in het eindklassement behaald. "Hier had ik vooraf voor getekend. Ook het verschil met vorig jaar was meer dan een uur, ik ben het afgelopen jaar dus redelijk wat verbeterd. Deze week was heel zwaar, maar ook verschrikkelijk mooi. Ik heb genoten. Nu gaat de focus op de aankomende wedstrijden en met name het Nederlands Kampioenschap.”