Merida Race Report Week 12 2017


Geplaatst op: 20-03-2017

Colbrelli tankt vertrouwen in La Primavera

colbrelliSonny Colbrelli wist afgelopen zaterdag de hoop van de natie op zijn schouders, de renner van BAHRAIN-MERIDA moest na zijn succesvolle Parijs-Nice zorgen voor een nieuw Italiaans succes in Milaan-San Remo. Na een sterke race eindigde hij echter als dertiende. Maar wel met het gevoel dat er de komende jaren meer in moet zitten voor hem.

Zo verweet hij zichzelf niet mee te zijn gesprongen toen de uiteindelijke nummers 1, 2 en 3 weg sprongen op de Poggio. Het was wereldkampioen Peter Sagan die op zes kilometer van de finish de aanzet gaf tot de beslissende demarrage. Even leek Colbrelli de oversteek te kunnen maken, maar hij liet zich terug zakken. BAHRAIN-MERIDA zette zich daarna op kop van de achtervolging om sprinters Colbrelli en Niccolò Bonifazio in stelling te brengen. De drie bleven echter net uit de greep van het peloton.

Colbrelli kampte met gemengde gevoelens na afloop. "Dit is zonde. Ik had bijna aansluiting bij de drie nadat Sagan aanviel. Misschien ontbeerde ik net het vertrouwen. Ik was bang te veel energie te verspillen en daardoor geen sprint meer te kunnen afleveren. Maar ik kijk ook positief terug. Ik houd van deze wedstrijd en heb het vertrouwen dat ik ooit met de eersten strijd om de zege. Nu kan ik alleen mijn ploeggenoten maar danken voor hun geweldige steun."

 


Hermida onder indruk van ‘Purito’ in Cape Epic

hermida puritoJosé Hermida heeft dit jaar een bijzondere partner gevonden om de Cape Epic mee te rijden. Nadat hij in eerdere jaren met voormalig Merida-ploeggenoot Rudi van Houts deel nam, is nu voormalig wegrenner Joaquim ‘Purito’ Rodriguez zijn gelegenheidspartner. De twee dragen in de Zuid-Afrikaanse etappekoers het shirt van Bahrain-Merida, de ploeg waarvoor Rodriguez eigenlijk zou uitkomen voordat hij besloot te stoppen met wielrennen.

Maandag sloten de twee Spanjaarden de rit af als 28e. Hermida wist vooraf dat hij dit jaar koos voor het avontuur en niet voor het klassement, maar de routinier van Merida was zeer onder de indruk van zijn teamgenoot.

“Purito is vandaag zijn ‘maagdelijkheid’ kwijt geraakt in een echte Cape Epic-etappe vol zand, stenen en single-tracks. En sloot de rit af met een brede grijs. Ik ben er honderd procent dat ik hem dit niet zou nadoen in een wegwedstrijd, als we de rollen omgedraaid hadden.”

 


Samenwerking werpt vruchten af in Wallonië

merida wallonioeNa het succesvolle debuut in de openingswedstrijd van de Wallonia Cup was Merida Wallonie ook in de tweede manche van deze reeks in in Ottignies zeer succesvol. Met twee zeges en een tweede stek deden de jongere renners van het team opnieuw van zich spreken.

Een ontwikkeling die de ploeg verklaart uit de goede samenwerking met het pyramideteam Wallonie Jeunesse. "We werken samen om de talenten uit onze regio stroomopwaarts af te leveren bij de top, het is te danken aan die gezamenlijke inspanningen dat we op het nationale toneel zo'n belangrijke rol spelen” verklaart het team management trots.

Emeline Detilleux wist knap de zege te behalen in Ottignies, waar ze uit kwam bij de elite-vrouwen. Bij de junioren was Clement Horny aan het feest, in deze categorie eindigde Arne Janssens op een vierde plek. Bij de beloften-mannen zorgde Pierre de Froidmont voor nog een podiumplaats door tweede te worden.

Ondertussen startte Sebastien Carabin in de Cape Epic. In deze etappekoers voor duo's begon hij voortvarend met een tiende plaats in de proloog aan de zijde van gelegenheidspartner Frans Claes. De komende week kunnen zij op jacht naar nieuwe top 10-plekken. Net als Alice Pirard overigens, die deelneemt met Sabrina Enaux.

 


Witlox op podium in Berlicum

lizzy witlox meridaNa haar internationale debuut voor Merida Benelux in Banjoles (Spanje) vorige week maakte Lizzy Witlox afgelopen weekend haar opwachting op Nederlandse bodem. Ze stuurde haar Merida naar een tweede stek in de GP Kivada in Berlicum.

Alleen Denise Betsema bleek te sterk voor Witlox in deze openingswedstrijd van de NL Cup 2017. Zij reed in de openingsronde al van de concurrentie weg en werd niet meer terug gezien. Lotte Koopmans eindigde achter Witlox als derde.

“Ik ben blij met deze mooie tweede plaats” liet Witlox weten. “Natuurlijk had ik nog liever willen winnen, maar het is nog vroeg in het seizoen en er komen nog kansen. Op naar Burgh-Haamstede, waar ik zondag in actie kom.”

 


Merida Bassa verovert podium in Berlicum

merida bassaMerida-Bassa behaalde alle mogelijke podiumplaatsen bij de opener van het Nederlandse MTB-seizoen in Berlicum. In deze GP Kivada was een hoofdrol weg gelegd voor Julia Boschker, die overtuigend won in de categorie junior-vrouwen. Maar ook Larissa Hartog en Carlo van den Berg eindigden op het ereschavot.

In de categorie nieuweling-meisjes werd Larissa Hartog - die alleen Puck Pieterse geen weerwerk kon bieden - keurig tweede.

Bij de junioren mengden zowel Carlo van den Berg als Jesse Bikker zich in de strijd om de podiumplaatsen. Na een boeiende strijd stond Van den Berg als derde in de uitslag, Bikker stond met een vierde plek net naaste het ereschavot in Berlicum.