Bahrain Merida: Vuelta 2019 en Tour of Germany

Geplaatst op: 30-08-2018

Vuelta 2019

De eerste week van de Vuelta zit er alweer bijna op en ook Matej Mohoric heeft weer van zich laten horen in de vernieuwde Ronde van Duitsland.

De Vuelta ging van start met een 8 kilometer lange tijdrit, met deze lengte nog precies een proloog te noemen. Ondanks de in de Tour de France opgelopen blessure zette Vincenzo Nibali alweer een strakke tijd neer in deze tijdrit. Ion Izagirre reed met 22" achterstand op Rohan Dennis (volgend jaar rijdend voor Bahrain Merida) naar een nette negende plaats. 

In de eerste rit in lijn wist Ion Izagirre direct alweer plaatsten in het klassement op te schuiven naar een vijfde plaats in het algemeen klassement. Vervolgens reed Ivan Cortina sterk in de derde etappe, een echte sprinters etappe. De vierde etappe was de eerste echte bergetappe. Ion Izagirre wist in deze etappe in de groep met de klassementsleider binnen te komen en handhaaft hiermee zijn goede positie in het klassement. Ook in de vijfde etappe liet Bahrain Merida zich van haar sterke kant zien met een 9e plaats voor Pelizotti en een 14e plaats voor Hermann Pernsteiner. 

We kijken met vertrouwen vooruit naar wat nog komen gaat in deze laatste grote ronde van het seizoen. Ion Izagirre rijdt nog altijd op een mooie 7e stek in het algemeen klassement op slechts 1.31 van de leider. 

M.O.R.E. BIKE M.O.R.E. SUCCESS 

mohoric

Matej Mohoric op het podium aan het einde van de Tour of Germany samen met Nils Polit en Maximilian Schachmann.