Merida Scultura Disc

Schijfremmen zijn niet meer weg te denken uit het wielrennen. Zeker voor de sportieve recreatieve fietser hebben schijfremmen enkel voordelen. Hydraulische schijfremmen hebben meer remkracht dan traditionele velgremmen, zijn beter te doseren en remmen onder alle omstandigheden even goed. Ook is er geen risisco meer op oververhitting van de velg bij lange afdalingen. Binnen onze lijn Scultura racefietsen, de lichtgewicht all round racefiets in dames- en heren varianten, is er keuze uit diverse aluminium- en volledig carbon modellen met (hydraulische) schijfremmen. 

INNOVATIE: DISC COOLER

merida disc coolerSpeciaal voor de carbon frames heeft Merida de Disc Cooler ontwikkeld. De koelvinnen van de Disc Cooler zorgen voor een verbeterde afvoer van de warmte die ontstaat bij langdurig en krachtig remmen. Hierdoor verbeteren de remprestaties aanzienlijk.

INNOVATIE: STEEKASSEN

merida steekassenDe racefietsen met schijfremmen zijn voorzien van 12 mm steekassen. Dit geeft de wielset een voelbaar hogere stijfheid en bij het monteren van het wiel zit het wiel direct perfect uitgelijnd!  

 


 

De Merida Scultura racefiets reeks voor dames en heren kenmerkt zicht door een, op het oog, traditioneel frame met high-tech innovaties. Zo profiteer je bij de carbon modellen van de aerodynamische voordelen van de NACA-Fastback buisprofielen die de luchtweerstand verminderen. Daarnaast profiteer je van extra comfort van de Flex-Stay achterbrug. Deze speciaal gevormde buizen zorgen voor het absorberen van trillingen. Ook op slechte wegen zijn lange tochten dus geen enkel probleem meer. De interne kabelvoering zorgt op alle modellen voor een cleane look en klapperende kabels zijn verleden tijd!


Bekijk alle Scultura modellen met schijfremmen

 

 

 

 

 

Benieuwd naar een Merida Scultura racefiets met schijfremmen? Ga langs bij je lokale Merida dealer of maak een afspraak voor een proefrit in het Merida Experience Center